Tesla отваря зарядните си станции за всички електромобили

Първоначално бързозарядните устройства ще станат достъпни в САЩ, а след това и на други места по света

Tesla отваря зарядните си станции за всички електромобили

Снимка: Pixabay

740 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Tesla Inc планира да отвори мрежата си от зарядни станции за електрически превозни средства по-късно тази година, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск в Twitter.

Милиардерът има предимство пред останалите автомобилни производители, които са сформирали съюз и са инвестирали в стартиращи компании, които да изградят подобна мрежа от бързозарядни станции. Американската компания вече притежава над 25 000 станции в световен мащаб и би било по-лесно да свърже новите.

Ще направим нашата мрежа Supercharger отворена за други електромобили по-късно тази година“, написа Мъск, добавяйки, че ще започне от САЩ, а с течение на времето зареждащата мрежа на Tesla ще обхване всички страни.

В САЩ администрацията на президента Джо Байдън в края на миналия месец прокара двупартийна сделка в Сената за изразходване на 1.2 трилиона долара за инфраструктурни проекти, включително 7.5 милиарда за инфраструктура за електрически превозни средства, включително за зарядни станции.

Германският министър на транспорта заяви миналия месец, че се опитва да убеди Tesla да отвори своята мрежа за зареждане за други производители на автомобили, за да улесни шофьорите на електрически превозни средства да зареждат, но към момента няма информация кога това би било възможно.

Компании за таксуване като Blink Charging Co, EVgo Inc, ChargePoint Holdings Inc и Volkswagen Electrify America също изграждат мрежи за зареждане в САЩ.

Подкрепи Economic.bg