Tesla стъпва в Гърция

Компанията отваря R&D център в Атина

Tesla стъпва в Гърция
2000 ~ 1 мин. четене
Tesla ще отвори изследователски офис в Атина, който ще развива технологии за електромоторите, съобщиха от Automotive Cluster Bulgaria. Екипът в гръцката столица ще се концентрира основно върху изследвания и разработки в областта на електрическите мотори и ще работи в тясна връзка с колегите си в САЩ.

Решението за отваряне на офис на компанията в Гърция е изненадващо, тъй като това е пазар, на който марката все още официално не развива бизнес. По всяка вероятност главните инженери са изиграли роля при взимане на решението.

Известно е, че трима от главните инженери на компанията са завършили Техническия университет в Атина – директорът на дизайна на моторите Константинос Ласкарис, главният инженер за моторите Константинос Буркас и инженерът за проектиране на електромотори Василис Пананиколау.

Припомняме, че инженерните и дизайнерски екипи на Tesla основно се намират в Щатите и най-вече в Калифорния, но компанията се развива и извън родината си. През последните години се откриха производствени центрове във Великобритания и Германия. 
Подкрепи Economic.bg