Тръмп налага нови санкции срещу Иран

Няма жертви сред американските войници в Ирак, обяви американският президент

Тръмп налага нови санкции срещу Иран

Снимка: БТА

Американските санкции срещу Иран ще бъдат разширени. Това обяви президентът Доналд Тръмп в официалното си изявление по повод вчерашните ирански ракетни атаки срещу бази на САЩ в Ирак. Държавният глава съобщи също, че при нападанието няма нито един загинал американски войник.

"САЩ не искат да използват военната си мощ, икономическата им сила е най-добрият метод за възпиране", каза американският президент. „Докато съм президент на САЩ, никога няма да позволя някой да има ядрено оръжие. Американският народ трябва да бъде щастлив, няма ранени американци при атаките. Всички войници са в безопасност и има само минимални щети на военните бази”, добави той, като така отхвърли твърденията на Техеран, че има десетки загинали американски войници.

Тръмп допълни, че налага нови санкции срещу Иран, докато Техеран не промени унищожителното си поведение.

„Силите ни са готови на всичко. От 1997 г. държавите толерират поведението на Иран. Иран е водещ спонсор на тероризма и се опитва да направи ядрени оръжия, които заплашват цивилизования свят. Няма да разрешим това да се случи“, каза Тръмп.

Според него жертвите са били избегнати благодарение на системата за ранно предупреждение.

Президентът на САЩ призова Великобритания, Китай, Германия, Франция и Русия да работят по нова сделка с Иран. Тръмп каза още, че ще се обърне към НАТО с искане да участва по-активно в протичащите процеси в Близкия изток.

„Искаме да имате велико бъдеще, което заслужавате“, обърна се Тръмп към гражданите и ръководството на Иран.

Коментари: 0