Турската полиция арестува 93-ма членове на „Ислямска държава”

82-ма от тях са задържани в Истанбул

Турската полиция арестува 93-ма членове на „Ислямска държава”
788 ~ 1 мин. четене

Полицията в Турция е задържала 93 предполагаеми членове на терористичната групировка „Ислямска държава”, пише Famagusta Gazette. Арестите са извършени в Истанбул и в южната провинция Адана.

Всички задържани са чуждестранни граждани, като 82-ма от тях са арестувани по време на едновременни полицейски операции, осъществени в 14 области на Истанбул. 11 сирийци са задържани по време на операции в Адана.

Според информация от турските правоохранителни органи арестуваните в миналото са се били  за „Ислямска държава” в конфликтните зони в Близкия Изток и са планирали да се присъединят повторно към екстремистите в Сирия.

Турция през последните месеци засили операциите срещу групировката и задържа много заподозрени в цялата страна. Причината е, че „Ислямска държава” е все по-притисната в Сирия и Ирак и екстремистите бягат в Турция. В четвъртък сирийската армия обяви, че е освободила напълно източното гранично градче Албу Камал, което беше последната градска своеобразна „крепост” на групировката в Сирия.Подкрепи Economic.bg