Вдигат с 10% цените на хотелите в Гърция

Средната цена на нощувка в двойна хотелска стая за май е €91

Вдигат с 10% цените на хотелите в Гърция

Снимка: Economic.bg

1088 ~ 1 мин. четене
С около 10% по-високи ще бъдат цените на хотелското настаняване в Гърция през летния сезон, пише електронното македонско издание eMagazin.mk, цитирано от "Фокус".

Средната цена на нощувка в двойна хотелска стая за май е 91 евро. Година по-рано цената е била 90 евро. Проверка в сайта "Триваго" показва, че цените на двойна стая в Атина през май са нараснали също с около едно евро (от 110 на 111 евро), докато в Истанбул нощувките са паднали до около 56 евро. 

От началото на 2017 г. гръцките хотели поддържат относително ниски цени с цел да увеличат броя на направените резервации. 

Въпреки, че голяма част от резервациите са направени още миналата година, гърците са оценили подобаващо нарастващия интерес към гръцките острови, както и политическата ситуация в други държави, отбелязва изданието.

Гърция се нарежда на 8-о място сред 24 дестинации за почивка, след Кипър, където средната цена на нощувка в двойна стая е 88 евро. 

От началото на годината официалните данни показват, че през първите четири месеца през международното летище в Атина са минали със 7,3% повече чуждестранни туристи, в сравнение със същия период на миналата година. 
Подкрепи Economic.bg