Великобритания и Полша вече заявиха полети до Летище Бургас

Повишение на интереса към града има и от Словакия, Чехия и Австрия

Великобритания и Полша вече заявиха полети до Летище Бургас

Снимка: Economic.bg/Архив

2573 ~ 1 мин. четене

Летище Бургас отчита значително увеличение в планираните полети за настоящата 2021 г. в сравнение с 2020 г., особено от дестинации като Великобритания и Полша, става ясно от данни на официалния сайт на общината. Именно британските туристи през 2020 г. липсваха по българското Черноморие през изминалото лято.

Полските авиолинии LOT представиха кампанията си #SummerWithLOT за популяризиране на летните си полети до избрани градове и курорти в цяла Европа. Единствено до Бургас и Майорка се предвиждат линии както от Варшава, така и от Катовице.

Интересът от страна на полските туристи към българското Черноморие е традиционен, но в последните години Бургас се превърна в предпочитана дестинация за тях. Перспективата е броят на полските туристи да се увеличава през 2021 г., като  планираните полети към Летище Бургас са с 13% повече от тези през 2019 г. и със 140% повече от тези през 2020 г., отбелязват от община Бургас.

Осезаемо повишение на интереса към Бургас има още от Словакия, Чехия и Австрия.

Британската нискотарифна авиокомпания Jet2 също вече започна записвания за Лято 2021 до Бургас от 9 дестинации - Лондон, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Нюкасъл, Лийдс, Манчестър, Ийст Мидландс и Бирмингам. Полетите ще стартират от месец май и ще продължат до октомври.

За първи път компанията пусна в продажба толкова рано лятната си програма за 2022 г., където Бургас отново фигурира. Полетите вече са достъпни на страниците на туроператора Jet2.com и Jet2holidays.Подкрепи Economic.bg