Весела Лечева: Бедността е най-големият проблем за българите

По нейни думи въпреки европредседателството, не са настъпили качествени промени у нас

Весела Лечева: Бедността е най-големият проблем за българите
Бедността е най-големият проблем на гражданите. Това заяви депутатът от БСП Весела Лечева пред NOVA по темата за обзор на политическата и икономическата ситуация през годината. „Въпреки европредседателството ни, не настъпиха промени у нас. България си остана твърдо на последното място в Европа по социалнозначими показатели“, допълни тя.

„Като единствена опозиция в този парламент сме категорични, че това е една изгубена година и пропилени възможности за икономиката и хората. Не бяха направени реформи в проблеми сектори“, уточни Лечева. По нейни думи управляващите са признали, че не управляват, не прогнозират и не планират проблемите, а са принудени да действат под натиска на процесите в обществото.

По темата с отказа на БСП да подкрепи промените в Антикорупционния закон в частта за гражданската конфискация, Весела Лечева коментира, че партията е била против модела на новия орган за борба с корупцията.„Той е създаден по спорен начин. Няма как действието му да не породи спорове“, уточни Лечева.
Коментари: 0