Юнкер с последна реч за състоянието на Съюза

Председателят на ЕС ще направи анализ на свършеното последните 4 години

Юнкер с  последна реч за състоянието на Съюза
1208 ~ 1 мин. четене
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе своята четвърта  и последна реч за състоянието на Съюза. В Европейския парламент в Страсбург ще се проведе и дебат за посоката на развитие на Европейския съюз. През май 2019 г. предстоят европейските избори и ще бъде избран нов председател.

Юнкер ще открие дебата в 10 ч. българско време с изявление, представящо анализ на свършеното досега и очертаващо плановете до края на мандата. След това думата ще вземат депутатите, които ще изложат своята гледна точка за приоритетите на ЕС.

От Представителството на Европейската комисия в България съобщиха, че се очаква председателят Юнкер да посочи начина, по който Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства и конкретни стъпки за изграждането на по-обединен, силен и демократичен Съюз. Предстоят и предложения, които да доведат до осезаеми резултати в полза на европейските граждани до провеждането на срещата на високо равнище в град Сибиу през месец май 2019 г.

Сред темите, засегнати миналата година, бяха плановете за обща отбрана, сигурността, миграцията, международната търговия, социалното равенство, укрепването на бюджета и процеса на вземане на решения в ЕС.
Подкрепи Economic.bg