Заради 1 свален билборд полицаите могат да вземат всички на Председателството

Премиерът Бойко Борисов се възмути, че частна фирма е свалила рекламата

Заради 1 свален билборд полицаите могат да вземат всички на Председателството
Георги Желязков Автор: Георги Желязков Автор: Александра Сотирова

Ден преди официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС фирмата за външна реклама „Метрополис” свали протестния билборд на полицейския синдикат. С него служителите на реда искаха да покажат на европейските делегати колко ниски заплати взимат всъщност и колко е фрапираща разликата с европейските им колеги.

От „Метрополис” заявиха в официално съобщение, че са „ подведени за съдържанието на билборда на полицейския синдикат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” от агенция „Аргент”, че става въпрос за събитие”. Поради тази причина снощи са свалили транспаранта, въпреки че е платено за двуседмично представяне.

Съгласно договора, който „Метрополис груп” АД и медийната агенция „АРГЕНТ” 2002, тя е длъжна да уведоми „Метрополис” за съдържанието на рекламната визия. „Бяхме информирани, че за конкретната рекламна позиция на бул. „Евлоги Георгиев” е предвидена визия, която популяризира СЪБИТИЕ. Работим от доста години с АРГЕНТ 2002 ООД и не очаквахме да бъдем подведени от тях, което очевидно стана факт и ни превърна в жертва на саботаж. След като визията беше монтирана констатирахме, че не е събитие, а синдикално послание.”


Свалянето се случва една седмица, след като билбордът бе поставен (на 4 януари), а интернет пространството бе залято от снимки на транспаранта, намиращ се на
бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, малко преди кръстовището с ул. Ген. Йосиф В. Гурко. От там вероятно ще минава маршрутът на делегации от летището към центъра през бул. "Цариградско шосе" и вероятно по "Евлоги и Христо Георгиеви".

Надписът на транспаранта е на английски, а в превод гласи
 „Служителите в МВР са по-ниско платени от техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата в само €340”.

В типичния си стил днес премиерът Бойко Борисов коментира темата по време на правителственото заседание и заяви, че протестната кампания не му пречи и бързо намери решение на проблема.

„Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова (министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - бел. ред.), е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, каза Бойко Борисов. Премиерът добави, че утре ще се срещне с представители на полицейския синдикат.

Коментари: 0