Най-големият ски курорт в Канада откри висящ мост на 2000 м височина (снимки)

Той е дълъг 130 метра и с под от метални решетки, така че по-смелите могат да гледат пистите отдолу

21:00 02.08.2018
Високите планински върхове и драматичните гледки са вълнуваща част от всяка ски ваканция. Но най-големият ски курорт в Канада, Уислър Блеккомб, добавя ново изживяване за скиори и сноубордисти, наред  с най-хубавите гледки в Британска Колумбия.

Окачен на повече от 2000 м надморска височина, новият Cloudraker Skybridge се простира на 130 метра от Връх Уислър (2,182 метра) до Уест Ридж, високо над склоновете.

Мостът, който бе открит през юли, ще бъде достъпен през цялата година, когато времето позволява, а освен че ще осигури прекрасна гледка към близките върхове, ще бъде прекрасно място за наблюдение на спускащите се по пистите.Част от новия проект е платформа за наблюдение, предлагаща 360-градусова гледка към околните планински вериги и основният път, свързващ курорта с Ванкувър на западния бряг на Канада.

От другата страна на моста се намира новата палубна конзола Cantilever на West Ridge. Разположен е в непосредствена близост до планината Rainbow Mountain и осигурява непрекъсната гледка към Черния кал - останки от изчезнал вулкан, който се издига до 2,319 метра, една от най-характерните планини в Канада.Cloudraker Skybridge е направен от 101 стоманени парчета, като подът е направен от стоманени решетки, така че онези, които имат достатъчно смелост да гледат надолу, могат да видят пистите под тях.

130-метровата структура се поддържа от четири кабела, които могат да държат общо тегло от около 36 тона.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мост | Канада | висящ | ски курорт | Уислър Блеккомб | Cloudraker Skybridge

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини