Ericsson: Половината свят ще има 5G покритие до пет години

Разгръщането на новата технология се случва по-бързо от очакваното

10:33 12.06.2019
Ericsson казва, че "бързият ранен импулс" и ентусиазмът на потребителите означават, че преминаването към 5G става много по-бързо от очакваното.

Шведският производител на телекомуникационно оборудване обяви, че 45% от населението на света ще има достъп до следващото поколение безжични мрежи през 2024 година. Ericsson също ревизира оценката си за глобални 5G абонаменти, които се отнасят до активни устройства на 5G мрежи. Сега тя очаква 1,9 милиарда абонамента до края на 2024 г., което е с 27% повече от прогнозата й през ноември.

"Върви много по-бързо, отколкото си мислехме", каза Патрик Серуол, автор на доклада.

Мобилните доставчици по света се състезават, за да разполагат с инфраструктурата, необходима за поддържане на супер-бързи 5G мрежи, които ще захранват технологиите на бъдещето като автомобилите със самостоятелно управление и интелигентните градове.

Старт на 5G услуги вече има в Обединеното кралство, САЩ и Южна Корея. Очаква се Китай да последва скоро.

Производителите на чипове и смартфони също са нетърпеливи да пуснат асоциирани продукти, които ще помогнат за ускоряване на разгръщането на новата технология, съобщи Ericsson. Въпреки това реалните действия ще дойдат след 2020 г., каза Серуол.

Ericsson обяви, че очаква абонаментите за 4G LTE да достигнат връх от около 5.3 млрд. през 2022 г., след което броят им ще намалее бавно.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мрежа | Ericsson | 5G | телекомуникации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини