Изтича срокът към ЕРП-тата, удължен два пъти от ДКЕВР

Електроразпределителните дружества трябва да представят становище относно процедурата по отнемане на лицензите им

Днес изтича срокът, в който електроразпределителните дружества трябва да представят своите становища по процедурите за отнемане на лицензите им. Той бе удължен два пъти от ДКЕВР, след като НЕК представи нови доказателства по спора за дълговете към компанията.

Електроразпределителните дружества имат около 350 млн. лв. неразплатени сметки към НЕК. Регулаторът разглежда действията на ЕРП-тата като изземане на правомощията. Те от своя страна твърдят, че това е търговски спор.

ЧЕЗ и ЕВН обявиха готовност за започване на преговори по възстановяване на сумите, прихванатите през последните две години за зелената енергия.

Електроразпределителните дружества са обвинени и в съгласуване на действията си за дестабилизиране на енергийните доставки в страната.

Според експертите спорът трябва да се решава стъпка по стъпка. НЕК първо трябва да получи дължимите суми, а след финансовото си стабилизиране, да се разплати с доставчиците на ток.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ДКЕВР | ЕРП-та | инкубатор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини