Лидер в рециклирането

“НОРД ХОЛДИНГ” АД е утвърдено име в сектора за рециклиране на суровини и лидер в търговията с метален скрап

“НОРД ХОЛДИНГ” АД е утвърдено име в сектора за рециклиране на суровини и лидер в търговията с метален скрап. Компанията е основана през 1995 г. с фокус върху събирането, обработката и търговията с метални отпадъци. Дейността е ориентирана към прякото приемане на отпадъци от населението и предприятията с цел последваща преработка или пряка продажба както на български преработватели, така и на чуждестранни клиенти.

“НОРД ХОЛДИНГ” има широка мрежа от площадки със стратегическо местоположение в София и в страната. Изградени са мощности за рециклиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, стари автомобили, батерии и акумулатори, отработени масла и автомобилни гуми и други видове отпадъци.

Търгуваме с желязо, чугун, неръждаема стомана, мед и медни сплави, алуминий, месинг, никел, цинк, калай, магнезий и олово. Цветният скрап се предлага в съответствие с изискванията на клиентите и спецификациите на ISRI.

Имаме дългогодишни търговски взаимоотношения с водещи български фирми и организации за добив на едро на черен и цветен скрап. Продаваме на всички големи производители на вътрешния пазар, както и на много предприятия и заводи в чужбина. Стремим се към утвърждаване на позициите ни на вътрешния пазар и разширяване на външните пазари.


“НОРД ХОЛДИНГ” АД е с капитал 61,742 млн. лева. Дружеството е в класацията на 50-те най-големи компании в страната за 2010 г. “Норд Фероиндъстри” ЕООД е номинирана за най-бързо развиващата се компания за 2011 г. като увеличението на приходите от дейността в сравнение с 2010 г. е 115.75%, а финансовите резултати след данъчно облагане са 640.15% спрямо предходната година.

“НОРД ХОЛДИНГ” е златен член на Българската асоциация по рециклиране (БАР) и член на КРИБ от 2009 г.

Г-н Борислав Малинов е един от основателите на Българската асоциация по рециклиране (БАР), член на Управителния съвет и четири мандата председател на асоциацията. Дългогодишната работа за БАР му дава ценен поглед отвътре за цялостното състояние на индустрията, силните перспективи в бранша, регионалните и международни пазари. Така той успя да създаде една просперираща компания с утвърдени позиции на пазара, отличен ръководен екип от професионалисти с богат опит в бранша и ясна визия за бъдещото развитие.

Ние вярваме, че добрите практики са основно, устойчиво конкурентно предимство и с удоволствие споделяме опита си:

• Най-голямата мрежа от площадки за събиране с директен железопътен достъп и директни контакти с отделни доставчици.

• Непрекъснато увеличаване на пазарния дял с внедряване на нови технологии, коректно изпълнение на ангажиментите, безупречна финансова и професионална репутация.

• Усъвършенстване на способността за търговия при по-ниски нива на рентабилност.

• Ръководният ни екип е съставен от професионалисти с дългогодишен опит в бранша.

• Прилагане на цялостна, дългосрочна програма за намаляване на разходите.

В “НОРД ХОЛДИНГ” се гордеем и с разработените и внедрени краткосрочни и дългосрочни програми за управление на отпадъците; собствения контрол върху екологосъобразното третиране на отпадъците; кампаниите, които провеждаме за обучение на деца с Екомен - новият супер герой, който по достъпен и атрактивен начин учи децата как и къде да изхвърлят опасните отпадъци. Ние активно и ефективно сътрудничим с общините, държавните органи и неправителствения сектор, като споделяме добрите практики и иновациите и си сътрудничим за опазване на околната среда.

Корпоративната социална отговорност е дългогодишна традиция за “НОРД ХОЛДИНГ” с участието в редица благотворителни инициативи като “Българската Коледа”, социалните кампании на Столична община, дарения за Фондация “Доверие и закрила”, на Дом за сираци при манастир “Св. Троица” на отец Иван и др.

“НОРД ХОЛДИНГ” АД е коректен партньор, стъпил уверено на вътрешния и на международните пазари. “НОРД ХОЛДИНГ” АД е утвърдена марка в бранша с отлична репутация и стабилни отношения с доставчиците и клиентите, финансова обезпеченост и доказана коректност при изпълнението на задълженията към контрагентите си.

 

“Коректност, устойчивост, адаптация и нюх - всичко това, в съчетание с професионализма на служителите, е ключът към успеха на нашата компания и традициите в бизнеса, които налагаме”, казва Борислав Малинов - учредител, мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет на “НОРД ХОЛДИНГ” АД.

 Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: скрап | рециклиране | успешните компании | НОРД ХОЛДИНГ