10-те най-добри морски курорта в Гърция

Тъй като летният сезон наближава, екипът на Economic.bg подбра 10 екзотични места в южната ни съседка, които можете да посетите през летните месеци и да останат в съзнанието Ви дълго време

12607 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
1. Агия Марина, остров Крит

Курорта се намира в непосредствена близост до летище Ханя. Известен е с голям избор от таверни и чист и приятен плаж.

2. Фалираки, Родос

Фалираки е „най-дивият” курорт в Родос. Изобилието от млади хора и неуморните купони го прави изключително атрактивен за туристите.

3. Парга

Парга е красив курорт, разположен в континенталната част на Гърция. Това тихо и спокойно място може да направи лятната Ви почивка незабравима.

4. Елунда, Крит

Елунда е голямо, потънало в зеленина и цветя селище, което предлага традиционно островно гостоприемство и бурен нощен живот.

5. Аморгос

Аморгос е малък остров в южната част на Егейско море. Той е най-източният от островите на архипелага Циклади.

6. Нидри, Левкада

Нидри е морски курорт на източния бряг на остров Левкада. Той е най-оживеният курорт на острова след столицата. Крайбрежието около острова е много интересно, с формата на полуостров с малки заливчета.

7. Периса, Санторини

Санторини е  най-романтичният остров в Гърция, а Периса е най-големият и най-лесно достъпен курорт с черен вулканичен пясък на плажа.

8. Олимпус, Карпатос

Олимпус е шикозен курорт на малкия остров Карпатос.

9. Закинтос

Закинтос е известен още като „Занте”. Популярен е като парти остров и е посещаван предимно от великобритански тинейджъри.

10. Иксиа, Родос

Иксиа се намира на 10 км. западно от град Родос. Едни от най-добрите хотели са разположени на острова.
Подкрепи Economic.bg