„Анонимните“ показаха, че ФБР следи телефоните на Apple

Хакерите "източили" един милион идентификационни номера на смартфони, като проникнали в компютъра на агент от ФБР

224 ~ 1 мин. четене

От хакерската група Anonymous обявиха, че са успели да изтеглят един милион уникални идентификационни номера на мобилни телефони на Apple, като са проникнали в компютър на специален агент на ФБР, предаде сайтът Computerweekly. Акцията била в подкрепа на движението AntiSec. Чрез различни пробиви в базите данни на правителствени структури и големи компании, хакерите са си поставили за цел да покажат, че отговорните институции имат големи пропуски в сигурността.

От организацията твърдят, че до този момент са събрали над 12 милиона идентификационни номера, както и свързана с тях лична информация като: потребителски имена, имена на устройства, телефонни номера и адреси.

В свое изявление Anonymous заявят, че са успели да "източат" данните от лаптопа на спецагент от ФБР, използвайки Atomic Reference Array vulnerability в Java.

"Научихме едно: никой не би ти обърнал внимание, ако просто отидеш и му кажеш: "Хей,  ФБР използват данните и информацията от вашите устройства", се казва в изявлението на хакерската група. Те предупреждават, че ще публикуват всички данни, които са успели да присвоят, "за да се обърне внимание на подозренията, че ФБР използват подобна информация за проследяване на гражданите".

Подкрепи Economic.bg