Българи са финалисти в състезание на NASA

Приложението ChicksBook, създадено от Иван Жеков, Павел Колев, Стоян Иванов, Кирил Николов и Атанас Керанов, позволява ефективно управление на домашна ферма

340 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Български отбор се класира за световните финали на надпреварата „NASA Space Apps Challenge"  - събитие, организирано от НАСА и подкрепено от американското правителство, предаде TechNews. Приложението ChicksBook, създадено от Иван Жеков, Павел Колев, Стоян Иванов, Кирил Николов и Атанас Керанов, позволява ефективно управление на домашна ферма.

ChicksBook е достъпно като приложение за уеб, iOS и Android мобилни устройства. С негова помощ хората могат да се научат лесно да отглеждат пилета в домашни условия - тенденция, която в последните години става все по-популярна в Съединените щати.

Българският проект ще влезе в битка с още 140 проекта от 80 държави, като за определяне на победителя в надпреварата своят глас ще могат да дадат всички хора по света. Гласуването започна вчера и ще продължи до 17-ти май, а на 22-ри май ще бъдат обявени победителите.

„NASA Space Apps Challenge" се превърна в най-големия хакатон, провеждан някога, обединявайки над 9000 участника от цял свят. Състезанието предизвиква хората заедно да помислят върху 50 належащи проблема, интересуващи НАСА и свързани не само с изследването на космоса, но и с подобряване на живота на нашата планета.

Българският отбор може да бъде подкрепен с гласуване на страницата на проекта. Зачитат се само гласове от потребители с акаунт в Twitter.

Подкрепи Economic.bg