ЧЕЗ и бизнесът обсъждат либерализацията на пазара

Вече са проведени срещи с предприемачи от Благоевград и Кюстендил

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което доставя ток на абонатите в Западна България и представители на бизнеса от Благоевград и Кюстендил са обсъдили предстоящата либерализация на енергийния пазар у нас, съобщиха от ЧЕЗ. На срещите с над 70 бизнесмени са дискутирани още изкупуването на енергийни съоръжения и присъединяването към мрежата

Представителите на ЧЕЗ са разяснили очакваните промени на пазара на електроенергия, свързани с неговата либерализация, осъществяването на нови присъединявания и процедурите по изкупуване на енергийни съоръжения. Проведени са и индивидуални консултации за обсъждане на конкретни въпроси и казуси, повдигнати от местните предприемачи.

"Искаме лично да се запознаем с препоръките и да отговорим на въпросите на бизнеса от Западна България. Това е част от стремежа ни да работим по-близо с клиентите. Само така ще можем да подобрим нашето обслужване и да подпомогнем развитието на местната икономика", коментира Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

Като оператор на част от електроразпределителната мрежа и един от най-големите инвеститори в България, ЧЕЗ осъзнава ключовата си роля в икономическия живот на страната. Компанията се стреми към ползотворно и работещо партньорство с всички заинтересовани от дейността й страни, за да постигне оптимални резултати за своите клиенти, коментират от ЧЕЗ.

Коментари: 0