ЧЕЗ инвестира 797 хил. лв. до края на март

230 хил. лв. ще бъдат вложени в присъединяването на нови абонати

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Електроразпределителната компания ЧЕЗ ще инвестира общо 797 хил. лв. в електропреносната мрежа до края на месец март, съобщиха от дружеството. 230 хил. лв от тях ще бъдат вложени в присъединяването на нови абонати.

Най-много средства ще бъдат отделени за Югозападна България - 302 хил. лв. В електроразпределителния район на Северозападна България ще бъдат инвестирани 283 хил. лв, а на територията на София - 212 хил. лв.

"През този месец ЧЕЗ започна реализацията на 37 проекта за развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България. Крайната цел на тези проекти е да повишим надеждността на електрозахранването на нашите клиенти.  Не спираме да работим в посока подобряване на обслужването за тях", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

"Скоро въведохме много по-гъвкави планове за разсрочено плащане,увеличихме безлихвения период за плащане на сметките с 10 дни, а в името на по-добрата комуникация с потребителите създадохме и звеното „Енергиен омбудсман", отбеляза още той.

Сред основните проекти, стартиращи през месеца, са разработването на нов трафопост в с. Вакарел, община Ихтиман на стойност 100 хил. лв, както и реконструкцията на съществуващ трафопост в с. Владая за 46 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg