Депутатите спорят за пограничната ограда

В НС отново ще дебатират по искането на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия, която да провери изразходването на средства за изграждане на защитната ограда на българо-турската граница

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9.00 часа. Дневният ред включва гласуване на Проект на решение за създаване на Временна комисия за осъществяване на контрол по разходването на бюджетни средства и изпълнението на проект за възпрепятстващо съоръжение с дължина от 30 км по линията на държавната граница в зоната за отговорност на ГПУ - Елхово и ГПУ - Болярово при РДГП Елхово.

Вчера депутатите отделиха няколко часа пленарно време, за да спорят по искането на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия, която да провери изразходването на средства за изграждане на защитната ограда на българо-турската граница.

От партията вече многократно искаха такава комисия, но идеята им беше отхвърляна от управляващите. Гласуването беше отложено за утре, но се очаква и този път резултатът да бъде същият.

Министърът на отбраната посочи, че сделката е прозрачна, а за допуснатите нередности ще има наказани служители.

От ГЕРБ отново поставиха въпроса за цената на защитната ограда и забавянето при изграждането й. Управляващите пък ги обвиниха в политически спекулации по темата.

Освен това в днешното заседание на НС предстои второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Проект за решение против налагането на санкции от страна на ЕС по отношение на Руската федерация, както и неучастието на Република България в прилагането им, Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, Първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката и други.

Коментари: 0