Изграждат фурна за хляб и ветеринарна клиника с европари

Одобрените субсидии от ДФЗ са на стойност над 20,3 млн. лева

9594 ~ 1 мин. четене

Ветеринарна клиника със зоомагазин и фурна за хляб са сред проектите, които ще бъдат реализирани с европари, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Институцията подготвя 71 нови проекта, общият брой на одобрените субсидии е над 20,3 млн. лв., като повечето предложения са в сферата на селския туризъм.

Един от кандидатите планира да построи помещение за дегустация на вино. Друг пък се е ангажирал с доставянето и монтажа на вкопана биологична пречиствателна станция. Освен това ще бъде създадена спортна база с 14 легла и 60 места за хранене. Бенефециентите ще получат финансиране и за изграждането на семейни хотели и тяхното оборудване, включително за закупуването на мебели и на велиосипеди.

Проектите за фотоволтаични централи предвиждат доставката на необходимото за това оборудване, подготовката на терен за монтаж на съоръженията и на носещите конструкции за фотоволтаични панели.

Ще бъде създаден и цех за бетонови изделия, както и закрита компостна площадка. Други два проекта предвиждат закупуването на специализирана строителна техника, на почистващи машини и на машина за събиране и извозване на смет.

Подкрепи Economic.bg