Настаняване в Airbnb – срещу информация за COVID статус

Платформата напълно преобърна стратегията си заради коронавируса

Настаняване в Airbnb – срещу информация за COVID статус

Снимка: Unsplash

616 ~ 1 мин. четене

Скоро Airbnb може да въведе нова функция, според която преди да се настанят гостите да представят здравна информация за това дали нямат симптоми за COVID-19.

Удостоверението няма да е задължително, но ще даде възможност на домакините да осигурят допълнителна безопасност. Програмата ще започне пилотно в няколко града, но от Airbnb обявиха, че може би ще се разшири.

„Този ​​инструмент е част от дългосрочния ни ангажимент към здравето на всички, които са част от платформата“, се казва в съобщение на компанията. „Идеята е да помогнем на общността да пътува отговорно, когато и където е разрешено, за да стигне до семейството и близките си, или просто да намери време за отдих в тези трудни времена“, пишат още от Airbnb.

Гостите, които се чувстват зле преди самата регистрация, ще могат да анулират резервацията без да трябва да плащат неустойка за това. Точните правила, по които да работи новата функция на платформата, ще бъдат разработени с насоки от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията и Световната здравна организация.

Пандемията от коронавирус принуди Airbnb да преосмисли някои от своите политики и да издаде протоколи за безопасност, включително изисквайки гостите и домакините да носят маски при среща. Компанията също така пусна нови насоки за почистване, в които подробно е описала всичко – от практики за проветряване до почистване по поръчка.

Подкрепи Economic.bg