Apple е на крачка да стане първата 1-трилионна компания

Пазарната оценка на компанията се увеличи със 130 млрд. долара за две седмици

Apple е на крачка да стане първата 1-трилионна компания
1500 ~ 1 мин. четене
Вече две седмици, след обявяването на добрите финансови резултати за първото тримесечие, акциите на Apple не спират да поскъпват. Търговията с книжата на технологичната компания затвори при 188.6 долара за брой, с което пазарната ѝ оценка достигна 927 млрд. долара. Или – на 73 млрд. долара от достигането на недостижимата досега граница от 1 трлн. долара пазарна капитализация.

Числото не изглежда никак малко, но не и за компания като Apple. За двете седмици след оповестяването на отчета, който се оказа по-добър от очакваното, технологичният гигант е добавил 130 млрд. долара към пазарната си оценка.

Отчитайки ръста от 31% при приходите от услуги, включително стриймингът на музика и облачните услуги, анализаторът на CFRA Анджело Зина повиши прогнозата за акциите на Apple от 195 на 210 долара за брой, което би означавало пазарната капитализация за Apple от 1.03 трлн. долара, пише Reuters. Зино се присъединява към най-малко 12 други анализатори, които също предвиждат пазарната капитализация да достигне 13-цифрено число.

На второ място по най-голяма пазарна капитализация в света е друг американки технологичен гигант – Amazon. Акциите на онлайн търговецът също поскъпват след добрите финансови резултати. След приключването на сесията в петък компанията на Джеф Безос е оценена от пазара на 777.77 млрд. долара
Коментари: 0