Българска компания ще реализира соларни проекти в Иран

Взаимоотношенията на „Солар енд Бенефит Корпорейшън“ с иранската администрация са още от преди отпадането на санкциите срещу страната

Българска компания ще реализира соларни проекти в Иран

Снимка: Pixabay

2039 ~ 2 мин. четене
Българска компания ще реализира соларни проекти в Иран.

„Солар енд Бенефит Корпорейшън“ ООД е компания с фокус възобновяема енергия. Нейният основател Гералд Шарер e повярвал в стратегическото разположение на България и активно работил със страните от Централна и Изтчна Европа, където са реализирани много успешни проекти в сферата на ВЕИ. 

Заедно с управляващият съдружник Григор Владимиров споделят натрупаната си международна експертиза в сферата на ВЕИ с експерти в Иран, които включват в дъщерното им дружество „Солар енд Бенефит Персия“. 

Така „Солар енд Бенефит Корпорейшън“ ООД става първата българска компания, която ще реализира соларни проекти в многообещаващия Иран. 

Взаимоотношенията на „Солар енд Бенефит Корпорейшън“ с ръководителите на иранските министерства, общини, агенции са още от преди отпадането на санкциите срещу Иран. Осъществени са многобройни посещения на Техеран с цел добро сътрудничеството с институциите. Локалните партньори на българското дружество са от водещо инжинерингово-консултантско иранско дружество и имат богат опит с екологични проекти в Иран и под оперативния мениджмънт на г-жа Сара Махдави – с огромна експертиза в сферата на ВЕИ в Иран и специално за проекти базирани на вятър и слънце. Всичко това прави „Солар енд Бенефит“ ценен партньор за Иранския пазар. 

В офиса на „Солар енд Бенефит Корпорейшън“ в Техеран, клиентите и партньорите получават пълна подкрепа. Те могат да ползват офис пространство и консултации относно правно-нормативните изисквания. Инвестициите могат да започнат веднага при най- атрактивни условия – тарифите за изкупуване на електрическата енергия произведена от възобновяеми енергийни източници, са сред най високите в целият свят, като очакванията са, че тарифите ще бъдат редуцирани в началото на новата персийска година , която започва на 22.03.2018.

Григор Владимиров – управляващ съдружник и юрист, може да информира интересуващите се в сферата на ВЕИ относно възможностите за инвестиции в Иран, които са гарантирани от двустранните споразумения между Ислямска Република Иран и Република България, както и от националното и международно законодателство за защита на инвестициите. 

Членството на България в ЕС, стратегическата локация, исторически традиционно добрите политически и бизнес взаимоотношения с Близкия изток и специално с Иран дават възможност за страната ни да играе важна роля занапред като мост за трансфер на технологв трансфера на технологии и знания, бизнес, спорт и култура.
Подкрепи Economic.bg