Билети за градския транспорт ще се продават и в офиси на БДЖ

Продажбите започват от 1 февруари като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата

Билети за градския транспорт ще се продават и в офиси на БДЖ

Снимка: Economic.bg/Архив

От 1 февруари превозни документи за градския транспорт в София ще се продават и в 19 офиса на БДЖ. „БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Български спортен тотализатор и Български пощи“, каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, както и дневни карти.

Билети за градския транспорт ще се продават на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово.

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г. като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата, уточняват от Центъра за градска мобилност.

От началото на 2021 г. контрольорите отново започнаха да глобяват нередовните пътници, след като в продължение на месеци не го правеха заради извънредната обстановка.

Това обаче предизвика недоволство от страна на гражданите, тъй като не на всяка спира в града има място, откъдето да се закупи документ за пътуване, а водачите на превозните средства продължават да не продават билетни заради опасността от разпространението на COVID-19.

ЦГМ забавя пускането на електронната тикет система в столицата, но в началото на този месец обеща, че до месец coфиянци щe мoгaт дa cи ĸyпyвaт пpeз тeлeфoнa и eднoĸpaтeн eлeĸтpoнeн билeт зa пътyвaнe c гpaдcĸи тpaнcпopт. 

Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет. Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.

Коментари: 0