Coca-Cola също обяви масови съкращения в отговор на кризата

Coca-Cola също обяви масови съкращения в отговор на кризата

Снимка: Pixabay

7946 ~ 1 мин. четене

Coca-Cola обяви, че се присъединява към групата на големите американски компании, които уволняват хиляди работници в отговор на коронакризата. Компанията предлага доброволно съкращаване на 4000 работници в Съединените щати, Канада и Пуерто Рико и би предложила подобни сделки на други пазари, се казва в изявление.

Гигантът ще даде възможност на освободените работници да получат на раздяла пакет от помощи. Програмата ще струва между 350 и 550 милиона долара, предава Reuters. Компанията продължава да се бори с намалените си продажби заради затварянето на барове, заведения и кино салони – места, където продуктите на марката обичайно се продават най-много.

Планът за съкращаване на работните места идва в момент, когато броят на американците, подаващи нови искове за обезщетения за безработица, се колебае около 1 милион, като правителството потвърждава, че през второто тримесечи икономиката е претърпяла най-рязкото си свиване от най-малко 73 години.

Сред компаниите, които също обявиха, че подготвят големи съкращения в отговор на кризата, са превозвачът United Airlines, производителят на козметика Estee Lauder, както и гигантът за петролни услуги Schlumberger.

Подкрепи Economic.bg