Ето как можем да изпробваме AdBlock-а, вграден в Chrome

Google планира да представи функционалността във финалната версия на програмата догодина

Ето как можем да изпробваме AdBlock-а, вграден в Chrome

Компанията Alphabet, собственик на интернет търсачката Google, планира да представи догодина в браузъра Chrome вградена опция за блокиране на реклами.

В предварителната (Canary) версия на програмата за операционната система Android вече започнаха да се появяват индикации как ще изглежда функционалността във финалната версия на мобилния Chrome, съобщава Tech Crunch. В програмата вече присъства бутон за активиране на вграденото блокиране на реклами в сайтовете.

Бутонът се намира в настройките за Chrome в подменю, наречено „Реклами” (Ads). Въпросното подменю е поместено в секция „Настройки на сайтовете” (Site settings). Версия Canary на Chrome може да бъде свалена от магазина за приложения Google Play.

При вграденото блокиране на реклами в Chrome обаче има една уловка – то не блокира всички реклами, а само тези, които бъдат определени за „натрапчиви”. Google предоставя на своите партньори, които изработват сайтове, насоки относно това какво са „натрапчиви реклами” и как да бъдат избягвани. Рекламите, които Chrome ще блокира, обаче няма да бъдат определяни еднолично от Google. С това ще се занимава организация, наречена „Коалиция за по-добри реклами” (Coalition for Better Ads), в която американската компания членува.

Коментари: 0