Фабриката на Next.e.Go в България ще е двойно по-голяма от гръцката

Обмисля се вариант да се направи фабрика за електродвигатели на Bosch, която да е част от клъстера в Ловеч

Росен Плевнелиев, президент (2012-2017) и член на УС на „Аутомотив Клъстер България“:

Фабриката на Next.e.Go в България ще е двойно по-голяма от гръцката

Снимка: Красимир Свраков

11808 ~ 4 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Новината, че България е привлякла европейски производител на електрически коли разбуни духовете през последната седмица. Коментарите по темата са най-различни и варират от суперлативи за високотехнологичната инвестиция до скептични изказвания за тепърва прохождащата компания. След споменаването на потенциалната възможност за навлизане на чуждестранен играч в страната, събитията се развиха скоростно. Името му стана ясно бързо, а подписването на меморандума между служебното правителство и Next.e.GO се случи ден преди предсрочните парламентарни избори.  

За да ни разкаже повече за преговорите и бъдещите планове, Economic.bg разговаря с Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.) и член на Управителния съвет на „Аутомотив Клъстер България“, който е изиграл основна роля в привличането на инвестицията.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg