General Electric ще плаща неустойки заради неразкритите работни места във Франция

Потенциалната глоба е от близо 34 млн. евро, ако до края на годината положението не се промени

General Electric ще плаща неустойки заради неразкритите работни места във Франция

Американският гигант General Electric, GE трябва да плати неустойки, след като не спази обещанието си да създаде 1000 работни места във Франция, заяви днес френският министър на труда Мюриел Пенико, цитирана от БТА.

Дружеството пое четири ангажимента и спази останалите три, но не и този за работните места. В договора е предвидена неустойка от 50 000 евро за всяко неразкрито работно място, така че ще трябва да ги платят, заяви министърът.

Неустойките представляват потенциална глоба от близо 34 млн. евро, ако до края на годината положението не се промени.

"В дадения случай те изгубиха пазари", каза Пенико, признавайки, че не всички пазари са предвидими.

Във вторник президентът и генерален директор на General Electric Джон Фланъри беше във френското министерство на икономиката и финансите, за да съобщи, че компанията няма да може да спази ангажимента си за работните места. Фланъри увери, че компанията е изправена пред трудности в резултат на неблагоприятното развитие на историческите й пазари в енергийния отрасъл, обясни в комюнике министерството.

Финансовият министър Брюно Льо Мер изрази съжаление от съобщението на компанията, която според ведомството е разкрила само 323 работни меса във Франция до края на април.

Коментари: 0