Гърция остави ресторанти и магазини затворени за празниците

Гръцките власти позволиха отново да отворят фризьорските салони и книжарниците

Гърция остави ресторанти и магазини затворени за празниците

Снимка: БТА

972 ~ 1 мин. четене

Гръцките власти ще позволят фризьорските салони и книжарниците отново да отворят по време на коледните празници. Голяма част от останалите магазини за търговия на дребно обаче ще останат затворени до 7 януари.

Училищата, ресторантите, баровете, ски курортите и съдилищата ще останат затворени до тази дата.

По време на брифинг днес говорителят на правителството Стелиос Пецас каза, че църквите ще отворят само за Коледа и Богоявление, съответно на 25 декември и 6 януари, като в тях ще могат да влизат определен брой хора, предава Reuters.

Полицейският час, действащ в момента от 21:00 до 5:00 часа, ще бъде намален с един час от неделя вечер, когато ще започне в 22:00 до 7 януари. Властите нямат намерение да променят това за новогодишната нощ или Бъдни вечер, каза той.

Задължителната карантина на пътуващите, пристигащи в Гърция от 18 декември, ще бъде намалена на три дни от предварително обявените 10. 

Гъpция oбяви втopия cи лoĸдayн зa гoдинaтa нa 7 нoeмвpи и пъpвoнaчaлнo бeшe зa тpи ceдмици. Oттoгaвa мepĸитe бяxa yдължaвaни няĸoлĸo пъти, ĸaтo пocлeдният ĸpaeн cpoĸ бeшe 14 дeĸeмвpи.

От 14 декември до 7 януари на хората ще им бъде позволено да събират покупките си от магазините, тъй като куриерските компании са претоварени, уточнява Пецас.

Подкрепи Economic.bg