Instagram иска да прилича на TikTok и подготвя нова функция

За вертикално разглеждане на Stories

Instagram иска да прилича на TikTok и подготвя нова функция

Снимка: Unsplash

692 ~ 1 мин. четене

Instagram разработва нова функция, която може да придаде на приложението още по-голямо „TikTok усещане” . Става дума за възможността за вертикално разглеждане на Stories.

В момента „сторитата“, които Instagram копира от Snapchat преди години, се сменят чрез хоризонтално плъзгане встрани. В бъдеще обаче се предвижда опцията за скролване надолу – както се преминава към следващо видео в TikTok.

Китайското приложение TikTok набира все по-голяма популярност сред младите и днес, изглежда, всички започват да копират него. Дори Snapchat зае идея от платформата, като пусна клонинг функцията Spotlight.

В много отношения вертикалното плъзгане се усеща по-естествено от хоризонталното, тъй като това е начинът, по който потребителите сърфират в интернет като цяло. Безкрайното скролване надолу е един от пристрастяващите прийоми, измислени в ерата на социалните мрежи.

Въпреки това превръщането на Instagram Stories във вертикална емисия би било забележителна промяна, която потенциално да постави началото на трансформация на по-статичното съдържание. От друга страна, така Instagram вероятно ще даде приоритет на видео публикациите пред изображенията, за да се конкурира по-добре с TikTok.

Функцията бе забелязана в процес на разработка от Алесандро Палуци, който сподели откритието в своя акаунт в Twitter, предава TechCrunch.

Подкрепи Economic.bg