Марешки със сигурност ще участва в предсрочните избори

Бизнесменът ще сменя името на партията си с \"Воля\"

Марешки със сигурност ще участва в предсрочните избори
3836 ~ 2 мин. четене

Бизнесменът Веселин Марешки със сигурност ще участва в предсрочните парламентарни избори през пролетта на 2017 г. „На предсрочните избори ще се явим с партията „Либерален алианс”, която вече мобилизираме на 100%”, каза предприемачът пред "Канал 3".

По думите му заради липсата на време няма да може да бъде регистрирана нова партия и той ще участва с вече създадената, с която вече се яви на няколко предизборни надпревари, включително на местните избори през 2015 г. След предсрочните избори обаче името на партията на Марешки ще бъде променено на "Воля".

Според него преименуването се налага, тъй като в нея ще се включат много нови хора от цялата страната, а старото име се свързва предимно с него. "Думата воля не се употребява за лоши, а само за хубави неща", смята Марешки.

Според него предсрочните избори през 2017 г. ще бъдат спечелени от партии, които ще представят различни лица и политики, а не системните играчи. „На парламентарните избори ще има голяма вълна към несистемните партии”, смята още Марешки. Той прогнозира, че ще попадне в първата тройка на парламентарните избори, както е виждал и себе си на президентския вот. Той прогнозира, че ГЕРБ и БСП са големите парти, които също ще влязат в тройката, но не се ангажира да каже кой ще бъде първи. Припомняме, че бизнесменът получи 11.18% подкрепа на президентските избори и зае 4-тото място по брой гласове. За него гласуваха над 480 000 българи, което означава, че Марешки има сериозен шанс да влезе в парламента през пролетта.

На въпроса кой е неговият противник – ГЕРБ или БСП, Марешки отговоря, че противникът му е статуквото, което е довело държавата до това състояние. "Сега, което се направи по времето на ГЕРБ в сравнение с БСП, е видимо, но то не е достатъчно", коментира индустриалецът.

По темата за затворената му бензиностанция в Марешки той обясни, че оправданието за затварянето е било липсващ документ за акциз, който той всъщност има. Той се закани, че въпросът ще се реши в съда и ще стане ясно, че атаката срещу него е безпочвена.

Подкрепи Economic.bg