Mozilla прави Firefox по-бърз и по-конкурентен на Chrome

Браузърът получи нови актуализации, повишаващи производителността му

Mozilla прави Firefox по-бърз и по-конкурентен на Chrome
1144 ~ 1 мин. четене
Mozilla обещава голямо повишаване на производителността с най-актуалните актуализации на браузърите на Firefox. Благодарение на новостите уеб страниците ще се зареждат значително по-бързо, пише The Verge, уточнявайки, че със скриптовете за Instagram, Amazon и Google например това ще се случва между 40 и 80% по-бързо. 

Заедно с това, Mozilla преустановява непотребни раздели във Firefox, което значително ще подобри производителността на различни табове в системите без много RAM. С други думи, това означава, че неизползваните раздели ще бъдат спрени, докато потребителят не кликне отново на тях. 

Firefox обещава да стане много по-бърз и при самото стартиране за тези, които имат инсталирани добавки. „Направихме така, че браузърът да пропусне куп ненужни работи по време на стартирането“, казва Мариса Ууд, вицепрезидент на продуктовото управление на Firefox.

Промените ще помогнат на Firefox в конкуренцията с Chrome. Освен това Mozilla уверява, че подобрява контрола и върху защитата на поверителността. Потребителите вече ще могат да блокират и скриптове за генериране криптовалути. 
Коментари: 0