Наградиха най-успешните IT мениджъри на 2019 г.

По традиция наградите бяха раздадени в три категории – “Ефективност”, “Иновации”, “Мениджмънт”

Наградиха най-успешните IT мениджъри на 2019 г.

На церемония снощи бяха отличени носителите на наградата „ИТ мениджър на годината“ за 2019 г. Конкурсът “ИТ мениджър на годината”, който се проведе за дванадесети пореден път, се организира от ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубa на IT мениджърите в България. Неговата цел е да съдейства за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективното използване на информационните технологии.

По традиция наградите бяха раздадени в три категории – “Ефективност”, “Иновации”, “Мениджмънт”. Те бяха връчени съответно от Атанас Темелков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, и Никола Миладинов, ръководител на отдел Преса и медии на Представителството на Европейската комисия в България.

С приз в категория “Ефективност” е отличен Петър Пелов, ИТ Мениджър в Солитрон България. Негови подгласници са Цветан Григоров, ИТ мениджър, Тексим Банк, Димитър Цолов, ИТ директор, ЕОС Матрикс ЕООД, и Андрей Пейчиновски, IT Project Manager, Нобел Фарма.

В категория “Иновации” победител е Младен Георгиев, ръководител отдел "Управление на услуги и процеси" към Дикреция "ИКТ" към Национален Осигурителен Институт в периода август 2018 г. до юли 2019 г. Негови подгласници са Кирил Кирилов, главен информационен директор на Алианц България Холдинг, Красимир Веселинов, ИТ Мениджър и Ивайло Кенов, главен технически директор на SoftUni.

Победител в категория “Мениджмънт” е Емил Джиновски, Регионален Ръководител ИТ, GfK Bulgaria. Негови подгласници са Пепа Колева, директор ИТ, Уникредит, и Милен Михайлов, ИТ мениджър, Софарма трейдинг АД.

Младен Георгиев, ръководител отдел "Управление на услуги и процеси" към Дикреция "ИКТ" към НОИ в периода август 2018 г. до юли 2019 г., бе отличен и с традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на Клуба. Наградата бе връчена от Юрий Генов, изпълнителен директор на Клуба на ИТ мениджърите в България.

За осми път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1200 лв., целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. 

Коментари: 0