Новите дестинации, привличащи българите

Вижте къде ще посрещнат много хора Нова година

Новите дестинации, привличащи българите
3686 ~ 1 мин. четене

Все повече българи предпочитат да организират своята почивка в Румъния, Албания и Грузия, показват данни на Института за анализи и оценки в туризма, представени от директора Румен Драганов в сутрешния блок на Нова телевизия.

По-голямата част от българските граждани ще останат в страната за празниците тази година. Очаква се около 110 000 души да заминат в чужбина, за да посрещнат 2017 г., показват данни на Института. 

Най-много българи ще почиват в Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Румъния. "В Турция в момента цените са изключително изгодни с много добро качество на предлагането", поясни Румен Драганов. 

Той обясни, че Турция в момента е много изгодна дестинация и много българи отиват по бизнес и да реализират след това стоките, които са закупили у нас.

Основна причина за избора на Македония е близостта й с България. Евтиното гориво там също е предпоставка. Подобна е и ситуацията с Румъния. 

По думите му голяма част от нашенците са привлечени от дестинации като Албания и Грузия, дори и Лапландия. Около 600 българи са посетили Лапландия тази година. Цените в Албания са достъпни и е спокойно място за почивка. Тя е нов конкурент на Гърция и България. Грузия е много интересна и зелена територия. Има многообразни паметници на културата, които не приличат на нашата култура. 

Подкрепи Economic.bg