От 1 юли влизането в Гърция ще става само през ГКПП „Кулата-Промахон“

Влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове ще става само по съществени причини, които предстои да бъдат уточнени

От 1 юли влизането в Гърция ще става само през ГКПП „Кулата-Промахон“

Посолството на Гърция в София информира, че от 1 юли влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт ,,Кулата-Промахон‘‘. Това гласи съобщение в единния информационен портал, в който е налична цялата информация за коронавируса в страната.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини, които предстои да бъдат уточнени.

Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.

Припомняме, че от 1 юли 2020 г.  в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит ТУК. Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

Коментари: 0