8 от най-щастливите професии в света

Има много работни места, които могат да отговорят на вашата представа за щастие или поне да се доближат до нея

8 от най-щастливите професии в света
5954 ~ 3 мин. четене

8. Личен асистент


Много често личните асистентите във филмите изглеждат най-малко радостни. Например, спомнете си как малтретираха асистентката Анди Сакс в "Дяволът носи Прада". В интерес на истината, да си личен асистент не е толкова лошо и много лични асистенти казват, че са по-щастливи в работата си, отколкото хората в други индустрии.

7. Водопроводчик


Водопроводчиците трябва да се справят с много глупости в работата си, но в някои отношения, действително глупостите са по-добре от нещата, с които други хора трябва да се справят по време на работния ден. В по-голямата си част, водопроводчиците сами са си шефове и работата им предимно е навън, те сами фокусират вниманието върху дейността си. Това е много по-приятно, отколкото да се задържат в офис. Водопроводчикът е професия, която все още е добре платена и винаги ще бъде търсена, така че не е учудващо, че те са доволни от работата си.

6. Учен


Работното място на тези хора им позволява да правят това, което обичат. Тези мъже и жени, посветили години в академичните среди, обичат науката и дори и в работния процес те продължават обучението си. Учените все по-рядко могат да разчитат на финансиране от правителството, което може да бъде стресиращо за тях, защото не винаги ще имат средства и проектите им могат да бъдат спрени внезапно. За щастие, в редица индустрии, както в частния, така и публичния сектор, учените са търсени кадри.

5. Градинар


Има ли някой, който някога да е изглеждал ядосан, докато се занимава с цветя? Със сигурност това е една от най-приятните форми на физически труд. Градинарите може да не плуват в пари, но ​са сред най-щастливите служители на планетата и е лесно да се разбере защо. Има различни видове градинари, но през повечето време те са благословени да прекарват по-голямата част от работата си през най-приятните сезони. Те също така виждат как плодовете на труда им разцъфтяват. Няма много професии, които с ръце могат да създадат нещо толкова красиво.

4. Маркетинг и ПР специалисти


Когато работите в сферата на маркетинга или връзките с обществеността, вие сте подложени на голям стрес, пълен със строги срокове и постоянно натоварващо творческо мислене. За някои хора това е ад. За други, това е една сбъдната мечта. Хората в областта на маркетинга и ПР са изключително доволни от работата си, тъй като те обичат креативността. Една част от негативността на професията е, че тези хора често се сблъскват с предизвикателства в бранша, но пък при тях нищо не е статично или прекалено еднообразно. Разбира се предизвикателства - от съживяването на дадена марка до кризисен ПР - не винаги са забавни.

3. Учител


Погледнете назад и си спомнете, колко ужасни сте били като деца. Цяло чудо е, че учителите са в състояние да се справят с около 20 досадни деца. Не само че най-добрите учители понасят своите ученици, но те ​​всъщност обичат да работят с тях. Казват, че учителите са съвременните светци. Първоначалното заплащане е ниско. Часовете са невероятно дълги и административната бюрокрация е кошмар. Въпреки всичко това, учителите са една от най-щастливите професии на планетата. Това наистина е призвание.

2. Фризьор


Ако имате добър фризьор или бръснар, подстригването е много забавно. Винаги се водят разговори, околната среда е приятелска и можете да оставите вашите проблеми навън. Проучвания показват, че тези специалисти са изключително доволни от работата си. И не е твърде трудно да разберем защо. Най-добрите в бизнеса са успели да изградят страхотни взаимоотношения със своите клиенти и така все едно прекарват цял ден с приятели, като същевременно печелят и пари. Подобно на градинарите и фризьорите могат да виждат плодовете на труда си.

1. Инженер


От всички професии в света, инженерите са най-щастливи. Защо? Има няколко причини, поради които инженери обичат работата си толкова много. Те се радват на предизвикателствата, които идват с решенията на трудни проблеми. Техните индустрии варират - от работата по луксозни автомобили до сгради и спортни стадиони - но подобно на учените, те могат да експериментират много с техните идеи. Подобно на градинарите, инженерите виждат работата си в действие, когато вече е завършена. Инженерите печелят  добра заплата  за това, което обичат да правят. Тяхната професия се радва на голямо търсене по целия свят. Всички тези фактори заедно правят инженерството една от най-добрите - или една от най-щастливите професии.

Подкрепи Economic.bg