\"Пенсията не бива да е цел в живота, а щастието\"

Ричард Брансън, предприемач

Цитат на деня:

\
Според милиардера Ричард Брансън пенсията не трябва да е крайната цел в живота на хората. "Вместо да мечтаете да прекарвате златните си години на слънчев плаж с плодов сок в ръка, трябва да мислите за работата и живота като преживяване, а не за някаква друга цел в живота", казва 66-годишният предприемач, цитиран от "Хъфингтън поуст".

„Не смятам, че пенсионирането трябва да бъде цел“, написа Брансън в блог на страницата на компанията си „Върджин“. Цитирайки британския философ Алан Уотс, Брансън каза, че твърде много хора поставят пенсионирането си като финално постижение след цял живот на образование и работа. 

"Твърде много хора живеят, за да се пенсионират и по този начин самите изневеряват на едно вълнуващо съществуване", обясни Брансън. 

Магнатът каза на рождения си ден миналата година, че няма намерение да се пенсионира, а вместо това е решил да прекарва голяма част от времето си с акцент върху благотворителна дейност. 

Подобно на Брансън милиардерът Уорън Бъфет заяви, че не вижда смисъл да се пенсионира, когато има работа, която го кара да "танцува" на работа всеки ден. 

А какво е това, в което се Брансън вярва, че трябва да бъде нашите крайна цел? - "Щастието ... Едно епично голямо нещо не идва", каза той. "Всеки ден може да бъде страхотен, докато живеем в настоящето, спираме се, за да се насладим на момента, и да намерим красотата във всеки един ден."
Коментари: 0