Петков: Ще подпишем предизборно споразумение с ДБ и ИБГНИ

Няма шанс да бъдат започнати разговори с ДПС и ГЕРБ, добави той

Петков: Ще подпишем предизборно споразумение с ДБ и ИБГНИ

Снимка: Красимир Свраков

4367 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Първите ни партньори са „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“. Там имаме най-изчистена теза за общо действие и смятаме даже да подпишем документ, който след изборите да се превърне в коалиция. Това заяви лидерът на „Продължаваме напред“ Кирил Петков през BTV, добавяйки че вярва, че следващото правителство ще бъде коалиционно.

„Ще го наречен принцип на бъдеще управление, в които ще сложим всички важни за нас неща – да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование да са основни приоритети. Нкиой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите. Да, ние, ще се явим по форма на коалиция“, добави той.

Петков изрази надежда за позитивни разговори с „Има такъв народ“, но отрече да бъдат поканени за участие в споразумението. Според него няма шанс да бъдат започнати разговори с ДПС и ГЕРБ.

„Има позитивна комуникация с част от хората на ИТН, например Мика Зайкова, която е истински човек от профсъюзите, който разбира работниците и с нея много си взаимодействаме като тези и разговори. Много би се радвал хора като нея пак да са част от листите им, защото през тези мостове ще стане комуникацията. Другото, което е много важно, е егото на част от техните лидери да бъде намалено. Засега няма да каним ИТН в предизборно споразумение“, поясни той.

Бъдещи постове

„Много бих се радвал Министерството на правосъдието да се ръководи от министри на „Демократична България“, защото там има много капацитет за независима съдебна система. Социалната дейност много бих се радвал да е на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, тъй като имат много силен ляв фокус“, заяви Петков.  

Той добави, че в един идеален свят има 121 депутата, които работят заедно, Румен Радев е президент, а Лозан Панов е главен прокурор.

Подкрепи Economic.bg