Ремонт блокира движението по „Цариградско шосе“ в столицата

Столична община попълва пукнатини между 4-и и 7-и километър

Ремонт блокира движението по „Цариградско шосе“ в столицата

Километрична опашка от автомобили, започваща от Орлов мост, блокира движението по „Цариградско шосе“ в първия работен ден на седмицата.

Причината е планиран ремонт на натоварения булевард в района София Тех Парк. Столична община попълва пукнатини между 4-и и 7-и километър и то само две години след цялостното обновление на участъка от булеварда. Те се попълват без преасфалтиране, а причина за появата им било студеното време.

До вчера движението беше затруднено в посока центъра на града. Днес ограниченията доведоха до задръстване в посока Пловдив.

От Столична община съобщиха, че от от днес до 30 август включително се забранява влизането на пътни превозни средства по двете пътни ленти от дясната страна на северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”, в участъка от пешеходната пасарелка до изхода от локалното пътно платно на булеварда, в посока център. Движението ще се извършва в левите две пътни ленти на булеварда в същия участък.

До вчера, 27 август, течеше ремонт на кръстовището на "Орлов мост". Цялостната реконструкция на участъка се очакваше да завърши до 22 август, но се забави с една седмица. 

Коментари: 0