4-те държави, които правят най-доброто барбекю по света

Барбекюто е празник за цялото семейство и приготвянето му е истинско изкушение за сетивата

4-те държави, които правят най-доброто барбекю по света

Снимка: Pixabay

Няма нищо по-добро от скара в задния двор и студена напитка в ръка. На филе, пържоли, на скара, тиган или дървени въглища всички обичат аромата на добре изпечено месо или зеленчуци. Барбекюто е празник за цялото семейство и приготвянето му е истинско изкушение за сетивата. Всяка страна има свой собствен стил на барбекю. Вижте в кои държави се приготвя най-вкусното барбекю:


Китай - Shaokao 

Сред най-подценяваното барбекю на земята е Shawao. Заетите улици и нощните пазари в цял Китай са пълни с всички видове месо, морски дарове, зеленчуци и гъбички на бамбукови шишчета, подправени с щедра доза кимион и китайски прах от пет подправки.


Мексико - Barbacoa

Месо barbacoa може да бъде овче, агнешко, козе, а понякога дори свинско, в зависимост от региона. То се зарива в яма в земята и се покрива с листа от агаве. Обикновено се сервира в бульон и се яде като супа или с тортила.


Аржентина - Asado

Жителите на Аржентина оставят месото да говори само. Месото се забучва на шиш, поставен на земята близо до открит пламък.


Филипините - Lechon

Цялата печена свиня е разпространена на Карибите, Тихия океан и Югоизточна Азия, но никой не я прави по-добре от Филипините. Обикновено прасето на възраст между три и шест месеца се маринова в смес от сол, черен пипер и рибен сос за няколко дни, пълнено с билки и бавно печено на шиш за няколко часа.

Коментари: 0