Тунел „Железница“ се срути, докато е в строеж

По предварителна информация има затрупани четирима души

Тунел „Железница“ се срути, докато е в строеж

Снимка: МРРБ

12017 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
Тунел Железница

Тунел "Железница", който в момента се строи, се срути.  По предварителна информация има затрупани четирима души, предаде БГНЕС. По неофициална информация срутването се е случило в южната част на тунела, откъм самата Железница. От пресцентъра на АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството не пожелаха да потвърдят информацията пред Economic.bg и не дадоха подробности за случилото се, като уточниха, че информация по случая ще има по-късно през деня.

"Пострадалите хора вече са транспортирани в лечебните заведения и са живи. Какво е тяхното състояние в момента не мога да кажа", обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на извънреден брифинг в Министерския съвет по повод удължаването на извънредната противоепидемична обстановка.

Тунелът в момента се строи, а преди месец министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заедно с изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Терзийски, провериха напредъка на строежа на най-дългия тунел в страната. Два километра тръби трябва да свържат северната с южната страна на тунела. 

Между двете части на него ще има два автомобилни и четири пешеходни прохода, като първият пешеходен вече е изграден, съобщи Аврамова. Тунелът „Железница” трябва да е готов следващата година. А през март 2022 трябва да бъде завършен целият ЛОТ от Благоевград до Крупник.

Проектът за строителството на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Участъкът е с обща дължина 4.4 км и е разделен в 3 подучастъка, в това число тунелът, и обслужващ път от двете страни на съоръжението.

Подкрепи Economic.bg