Турция отменя PCR тестовете за 15 държави

Новите правила за пътуване влизат в сила от полунощ на 15 май 2021 г.

Турция отменя PCR тестовете за 15 държави

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Гражданите на 15 държави и територии ще могат след 15 май 2021 г. да посещават Турция без да представят негативен PCR тест, който към момента е задължителен. Става дума за Китай, Хонконг, Тайван, Виетнам, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Южна Корея, Израел, Япония, Великобритания, Латвия, Люксембург и Естония.

„Гражданите на посочените държави, които ще посещават Турция след 15 май т.г., няма да подлежат на изискването за представяне на отрицателен PCR тест. За пристигащите от всички други държави /извън посочените/ остава в сила изискването за негативен тест, издаден 72 часа преди пътуването“, се посочва в сайта на турската авиокомпания „Turkish Airlines”.

България не е включена в списъка, което означава, че пътуващите към Турция все още подлежат на тестване.

Полетите от Бразилия и Южна Африка към Турция са преустановени. А всички пътници, пристигащи в Турция от други страни, които са посетили Бразилия и Южна Африка през последните 10 дни, трябва да останат под карантина за 14 дни след пристигането си – на места, избрани от турските официални власти. Задължително е да представят и PCR тест. На 10-ия ден от карантинния период пътниците трябва да се подложат на втори тест и ако резултатът от него е отрицателен, могат да прекратят изолацията.

От 22 април 2021 г. пък всички пристигащи в Турция, които са посетили Индия през последните 10 дни, също подлежат на 14-дневна карантина и повторно тестване.

Коментари: 0