Vivacom стартира собствен дигитален портфейл

Pay by VIVACOM позволява изпращането на пари между потребителите на Pay by VIVACOM, phyre и A1 Wallet

Vivacom стартира собствен дигитален портфейл

Снимка: Vivacom

2489 ~ 3 мин. четене
Автор: Vivacom
Vivacom стартира предлагането на дигитален портфейл, който осигурява бърз, удобен и сигурен начин за управление на личните финанси. Приложението Pay by Vivacom е разработено както за мобилни устройства с операционна система Android, така и за Apple, и вече е налично в Google Play Store и Apple Store.   

Pay by Vivacom дава възможност за безконтактни плащания, трансфер на пари, онлайн и офлайн пазаруване, следене на всички транзакции и дигитализиране на карти за лоялност към търговски обекти.  

Зареждането на виртуалната сметка в Pay by VIVACOM става чрез платежна карта или чрез банков превод. След това потребителите могат да използват телефона си, за да извършват безконтактни, бързи и лесни плащания на POS терминали. Единственото условие е телефонът да поддържа NFC комуникация. Така всеки потребител може да излезе спокойно от дома си само с телефона в себе си, без да носи пари в брой или платежни карти. 

Приложението позволява извършването на парични преводи както към сметки в България, така и в чужбина. Това улеснява значително пътуващите зад граница хора, които изпаднат в ситуация без своя портфейл и се нуждаят спешно от пари. Могат само с няколко клика да получат захранване на сметката от свои близки и да плащат с мобилния си телефон. 

Чрез Pay by VIVACOM изпращането на пари между потребителите на Pay by VIVACOM, phyre и A1 Wallet е бързо, лесно и без такса. Това е удобна възможност за разделяне на сметки със семейството и приятелите. 

И още – всички  карти за лоялност могат да се добавят и използват чрез телефона.  Директно в приложението могат да се преглеждат брошури с месечни отстъпки на търговски вериги. 


Едно от ключовите предимства на Pay by VIVACOM e сигурната защита на данните и парите. Тя се гарантира от личните биометрични данни. Потребителят може да вижда данните само след идентификация с пръстов отпечатък или ПИН код. Приложението не може да бъде използвано, без първо да бъде отключено от собственика му. 

Pay by VIVACOM помага за управлението на личния бюджет, като предоставя достъп до отчет за извършените плащания директно в приложението. Уведомяването за всяко плащане е безплатно и става в рамките на секунди. Допълнително предимство е, че чрез приложението клиентите могат да следят за плащането на всички сметки навреме, а информацията за направени разходи се групира по вид плащания – хранителни продукти, стоки за бита, гориво и т.н. Така анализирането и оптимизирането на разходите става лесно и бързо. 

Pay by VIVACOM се предлага в 2 варианта – SMARTPAY без месечна такса и VIVAPAY с месечен абонамент 3,99 лв. И двата плана нямат такса за зареждане с банков превод, за трансфер на пари между потребители на приложението, както и за плащане на ПОС терминал. Възможно е и безплатно издаване на виртуална дебитна карта, по желание на ползвателите.

Pay by VIVACOM е достъпно за всички потребители, независимо дали са клиенти на Vivacom или на друг оператор. 

Повече информация за приложението и тарифните планове може да видите тук.

Платежните услуги през приложението Pay by VIVACOM се предоставят от „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД. 

Коментари: 0