Връзката между „Младост“ и АМ „Тракия“ - пусната до началото на март, но полуготова

През февруари започва ремонтът на Околовръстното между бул. „Цар Борис 3“ и АМ „Люлин“

Връзката между „Младост“ и АМ „Тракия“ - пусната до началото на март, но полуготова

Снимка: АПИ

Очаква се реновирането на трасето от Южната дъга на Софийския околовръстен път между ж.к. „Младост“ и автомагистрала Тракия" да завърши предсрочно - до началото на март, въпреки пандемията. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на 1.7-километровия пуснат за движение днес участък между „Младост“ и „Горубляне“.

От думите на премиера обаче стана ясно, че цялата 6-километрова отсечка между „Младост“ и АМ „Тракия“ ще бъде пусната полуготова. Тя ще е с временна пътна маркировка, а едва след март месец ще бъде положен последният износващ асфалтов пласт и ще бъдат изпълнени всички довършителни работи. Това означава, че 6-километровият път ще бъде пуснат за движение около началото на март, но след това отново части от него ще бъдат затваряни за последната стъпка от ремонта.

Припомняме, че по подобен начин тази година бе открит обходният път на Поморие. Той трябваше да бъде готов за летния сезон, но заради забавянето на дейностите по него, бе пуснат за движение с временна маркировка и затворен за довършителни дейности в началото на ноември.

Обяснението за решението този път е да се улесни пътуването през зимните месеци. По план проектът трябва да бъде завършен до края на 2021 г. На мястото на двулентовия стар път между „Младост“ и АМ „Тракия“ се изгражда шестлентов.

По време на инспекцията също така се оказа, че снегопочистването на новия пуснат за движение участък не е включено в бюджета на Столична община. Борисов разпореди на зам.-регионалния министър Николай Нанков да разреши въпроса със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

По време на инспекцията Борисов обяви още, че през февруари 2021 г. ще започне ремонтът на Околовръстния път от бул. „Цар Борис III“ до АМ „Люлин”. Той разкри и, че в понеделник се пускат тръжните процедури за пътя Русе - Велико Търново.

Коментари: 0