VW празнува своя 150-милионен автомобил ... с електрически Golf

Само от любимеца на българските фенове на марката са продадени повече от 34 млн. броя

VW празнува своя 150-милионен автомобил ... с електрически Golf

Тази седмица Volkswagen обяви, че е произвел 150-милионното си превозно средство. Компанията е основана преди повече от 80 години, а първият му модел е известния Beetle. Макар че може би трябва да празнува рекордното производство с нова версия на „костенурката“, Volkswagen реши да се съсредоточи върху бъдещето с друг автомобил.

За радост и на родните фенове това е Golf GTE, хибридната версия на най-продавания автомобил на марката. Статистиката показва, че от него са произведени над 34 млн. броя голфа, далеч надхвърляйки 21.5 млн. броя от „костенурките“.

През цялата си история Volkswagen е произвел автомобили в повече от 50 завода в 14 страни, включително Германия, САЩ, Бразилия и Мексико. Заводът във Волфсбург, Германия, е произвел повече от 44 млн. автомобила, откакто започна производството си преди 72 години. Групата Volkswagen включва автомобили като Audi, Seat, Skoda, Porsche и Lamborghini . Общите продажби го правят вторият по големина автомобилен производител в света, като редовно се бори за върха с Toyota.

Докато Golf и Beetle може да са най-популярни модели на марката, Passat е трети по производство с 20 млн. броя. След него се нарежда Jetta с 19.5 млн. и хечбекът Polo с близо 17 млн. автомобили. 

Коментари: 0