700 богати туристи на круиз във Варна през април

До момента има заявки за 36 посещения на пасажерски кораби, колкото са били и през 2014 г.

700 богати туристи на круиз във Варна през април
3818 ~ 1 мин. четене
На 26 март стартира круизният сезон във Варна, когато ще пристигне първият пасажерски кораб "Хамбург" под флага на Бахамите. Това съобщи новият шеф на Морска гара кап. Александър Аврамов, цитиран от "Стандарт". 

По думите му до момента има заявки за 36 посещения на пасажерски кораби, колкото са били и през миналата година, която бе рекордна за круизния туризъм у нас. Тогава заради Украйна круизните компании насочиха повечето от корабите си към българските пристанища, за да ги отклонят от Одеса.

Въпреки, че борят на посещенията се запазва, тази година се очакват два пъти и половина по-малко туристи. Корабите ще са бутикови, с по-малък капацитет, но туристите на борда им ще бъдат по-платежоспособни.

Най-дългият кораб "Принсендам" е 204 м. На борда му ще има 700 чужди богати туристи в морската столица. В края на ноември корабът отново има посещение у нас. През есента морският лайнер "Блек Уоч" ще доведе 900 туристи. 

"В бизнесплана на пристанище Варна е заложено да се подобри  туристическият облик, да има по-добра визия не само Морска гара, но и теренът, успореден на вълнолома, където е 1 и 2 кейово място", увери Димитър Атанасов, председател на Съвета на директорите на порта. 
Коментари: 0