Dundee продължава с рекордните добиви на злато в България

Канадската компания не отчита смущения на дейността си и планира преизпълнение на плана

Dundee продължава с рекордните добиви на злато в България

Снимка: Dundee

12345 ~ 2 мин. четене

Канадската Dundee Precious Metals Inc. обяви предварителни производствени резултати от двете си мини в България за третото тримесечие на тази година. А числата показват, че добивът в „Ада Тепе“ е над очаквания, а в "Челопеч" резултатите следват предварително заложените цели.

DPM

Общо от двете мини компанията е извлякла за три месеца 80 000 унции злато, добито от 778 000 тона изкопана руда.

Припомняме, че през 2019 г. Dundee отчете рекорден добив на злато в България, а плановете на дружеството бяха тази година той да бъде дори още по-голям. 

„Нашите операции продължават да се представят изключително добре и през третото тримесечие реализирахме още една силна четвърт при производството“, каза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на Dundee. „Нашето впечатляващо представяне до момента отразява изключителните усилия на всички наши заводи за активно управление на предизвикателствата от пандемията COVID-19.“

От рудника „Ада Тепе“, който беше отворен преди година, канадската компания е добила 30 000 златни унции през третото тримесечие. Производството е повече от планираното в резултат на по-високия клас злато и по-големите количества обработена руда, казват от Dundee.

Мината "Челопеч" е произвела приблизително 49 800 унции злато и 9.2 милиона паунда мед. Производството на злато беше, както се очакваше, с по-голямо извличане на пиритен концентрат, а производството на мед беше в съответствие с плана“, се казва в съобщението на компанията.

В резултат на високото оперативно представяне до момента на двете мини Dundee е напът да отчете по-високи от планираните добиви на злато за цялата 2020 г.

Компанията казва, че към днешна дата не е претърпяла съществени смущения в своята дейност в резултат на пандемията. Като причина за това се изтъква ефективното управление на извънредната ситуация, като дава приоритет на здравето и безопасността на работниците и приемащите общности и гарантира сигурността на своите входящи и изходящи вериги за доставки.

Подкрепи Economic.bg