Гафове в Zoom струват работата на много служители

Почти 25% от ръководителите са уволнили персонал заради неприемливо поведение по време на онлайн среща

Гафове в Zoom струват работата на много служители

Снимка: Twenty20

1756 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Грубите грешки при онлайн срещите могат да бъдат опасни за Вашата кариера. Почти 25% от ръководителите са уволнили служител заради гаф по време на видео или аудио конференция, а повечето са наложили някакъв вид дисциплинарни мерки заради неприемливо поведение по време на виртуални срещи. Това установява проучване сред 200 мениджъри в големи компании, поръчано от фирмата за управление и комуникации на работното място Vyopta Inc.

Друг извод от изследването е, че ръководителите не се доверяват напълно на една трета от персонала си, че работят ефективно от разстояние.

Песимистичните констатации илюстрират как работниците все още не могат да свикнат да работят от разстояние, въпреки че това стана обичайно по време на пандемията, пише Bloomberg. Ежедневните участници в Zoom повиквания нараснаха от 10 милиона на ден в края на 2019 г. до 300 милиона през април 2020 г., съобщи компанияta. A през последните седмици много фирми отложиха плановете си да се върнат в офисите поради разпространението на „Делта“ варианта.

Грешките при виртуални срещи включват закъснения при включвания към повикване, лоша интернет връзка, случайно споделяне на чувствителна информация и, разбира се, незнание кога сте изключили микрофона си.

Тези проблеми може да са проблемни за бизнеса, което да доведе до загуба на клиенти, пропуснати възможности за продажби или неспазени срокове, установи проучването. И все пак ръководителите продължават да подкрепят работата от вкъщи и почти 3 от 4, анкетирани от Vyopta, планират да запазят или разширят броя на служителите, на които е разрешено да работят по хибриден график през следващите 12 месеца.

Констатациите идват ден, след като Zoom Video Communications Inc. разочарова анализаторите с прогнозата си за продажбите, което доведе до срив в акциите с 16% във вторник. Тъй като много училища започват да приемат ученици присъствено, офисите се отварят отново в някои части на света и конкуренцията се увеличава от компании като Microsoft Corp. и Alphabet Inc., инвеститорите са загрижени, че дните на стабилния растеж на Zoom са отминали.

Vyopta казва, че Wakefield Research е провел проучването между 30 юли и 10 август, като се е фокусирал върху 200 ръководители на ниво вицепрезидент или по-високо в компании с най-малко 500 служители.

Подкрепи Economic.bg