GameStop планира да пусне акции за 1 млрд. долара

Акциите на компанията се сринаха с 12%, след като обяви новината

GameStop планира да пусне акции за 1 млрд. долара

Снимка: Unsplash

904 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Акциите на GameStop Corp паднаха с 12%, след като търговецът на видеоигри заяви, че може да продаде акции на стойност до 1 млрд. долара, за да се възползва от шеметното рали, предава Reuters. Компанията заяви, че ще продаде до 3.5 милиона акции и ще използва приходите, за да ускори преминаването на своя бизнес модел към електронна търговия.

Акциите на GameStop поскъпнаха с повече от 900% тази година, което за момент повиши пазарната капитализация на компанията до 34 млрд. долара. GameStop обаче предупреди инвеститорите, че закупуването на нейни акции може да доведе до „значителна“ загуба, ако цената на книжата се понижи.

Новият проспект за предлагане на пазара, подаден в Американската комисия по ценни книжа и борси, заменя един от декември, в който GameStop се регистрира за продажба на акции на стойност 100 милиона долара. Компанията заяви, че е регистрирала 0 продажби съгласно декемврийския проспект.

От GameStop заявиха, че глобалните продажби за деветседмичния период, завършващ на 4 април, са се увеличили с около 11%.

Подкрепи Economic.bg