Гръцките търговци обявиха шокови намаления

Със 70% отстъпка търговците се надяват да върнат клиентите си обратно

Гръцките търговци обявиха шокови намаления

До 70% намаления на стоките обявиха търговците в Гърция. Чрез тях те се надяват да увеличат оборотите на магазините си, съобщава БНР. Заедно с промоциите започнаха и масови проверки на екипи на финансовото министерство.

Ако собственик на търговски обект откаже или затрудни проверка, го грози отнемане на лиценз до три месеца. Това става, след като за пръв път се прилага наредбата за временно отнемане на лиценза. И търговецът, и купувачът ще отнесат глоби в случай на неиздадени касови бележки

За да се избегне рискът чужденците да се подвеждат по нереални намаления, в туристическите райони се извършват масови проверки. Първоначалната цена задължително трябва да бъде обозначена на етикета. Освен нея трябва да е налице процентът на намаление и новата цена.

От Агенцията за защита на потребителя предупреждават да се обръща особено внимание на стоките на промоция. Те се намират на отделен щанд. За нелоялна търговска практика вече са наложени глоби.

Брошури за началото на летните намаления са пуснати в много хотели. Те са на английски език и съдържат предупреждение към чужденците относно това за какво трябва да са внимателни при пазаруване, както и съвет да пазят касовите бележки. Всички търговци, които да нарушители закона, са заплашени от отнемане на лиценз и глоби по няколко хиляди евро, предупреждават от финансовото министерство.

Коментари: 0